Murgai disznótoros hétvége

2022. február 26-27-én egy EU által finanszírozott pályázat (EFOP-1.5.2-16-2017-00030) keretében kétnapos esemény került megrendezésre Murgán. A hétvége disznóvágással, majd annak feldolgozásával indult, bevonva a falubelieket és a környező településről érkező érdeklődőket. A szombati nap a sertés feldarabolásával, a szalonna abálásával, kolbász- és hurkatöltéssel, disznósajt-készítéssel, sütéssel-főzéssel, és még számos, a disznóvágáskor esedékes munkálattal telt, majd egy esti, közös vacsorában csúcsosodott ki, amelynél még harmónikazene, valamint sváb és magyar népdalok is előkerültek.

Vasárnap előadások, interaktív programok várták az érdeklődőket. Az egyik érdekes eseményen a Pécsi Állatkert meghívott munkatársa hozta közelebb és ismertette meg a hallgatóságot olyan állatokkal, melyek elsőre sokakban félelmet keltenek: pókokról és hüllőkről volt szó. A bemutató végén lehetőség volt megsimogatni egy gabonasiklót, valamint kézbe venni Bencét, a szakállas agámát is. Az állatoknak nagy sikerük volt, a jelenlévők rájöttek, hogy kellő óvatosság mellett nincs miért félniük tőlük.

A kétnapos program Häuszer Beáta énekesnő (és lánya) jó hangulatú, színvonalas produkciójával folytatódott, majd egy bőséges, finom vacsorával zárult a disznótoros ételek színe-javából. Remek alkalom volt ez a hétvége arra, hogy a falubéliek, egy kis időre kizökkenve a mindennapok feladataiból, kellemes időt töltsenek együtt, és közelebb kerüljenek egymáshoz.

Kategória: Egyéb kategória | A közvetlen link.